Plasty Olbest s.r.o.

Ostravská 56, 739 25 Sviadnov


CZDEEN
xxx xx xx xx
  •  

Nádrž na dešťovou vodu | Záruka 50 let 

Proč nádrž na dešťovou vodu?

Nádrž na dešťovou vodu je ideální řešení využití přebytečné srážkové vody. Nádrž se využije zejména v létě, které bývá často provázeno delším obdobím sucha. Vlivem tohoto období dochází k poklesu hladiny spodní vody, což často vede k vysychání studen a následným zákazům zalévání zahrady. S nádrží na dešťovou vodu lze tomuto snadno předejít, jelikož na zálivku použijete vodu, která se vám v nádrži hromadí celý rok. 

Nádrž na dešťovou vodu | dotace                                                  www.dotacedestovka.cz

V současné době je stále aktivní dotační titul dešťovka, ve kterém mohou lidé žádat o dotaci na nádrž na dešťovou vodu. Dotace pokrývá retenční nádrže určené jak pro zálivku zahrady tak i nádrže určené pro zálivku zahrady a splachování WC v domě. Na základě změn provedených v dotačním titulu, mohou o dotaci žádat všechny domácnosti bez ohledu na to, zda jejich dům leží nebo neleží v oblasti postižené suchem. Ke každé nádrži na dešťovou vodu vám zdarma vypracujeme odborný posudek potřebný k získání dotace.

Využití dešťové vody v domácnosti

Dešťovou vodu lze využít v domácnosti stejně dobře jako na zahradě. Hlavním využitím je splachování WC v domě a praní prádla. 

Dešťová voda má tu výhodu, že je chudá na minerály, tudíž netvoří vodní kámen, který zanáší toaletu, nebo poškozuje topné těleso pračky. Nádrž na dešťovou vodu, dokáže vykrýt celoroční spotřebu vody jak na zálivku zahrady tak i splachování WC. 

                                              

Jaká je úspora pitné vody?

U nádrže na dešťovou vodu platí zlaté pravidlo "čím větší, tím lepší". 

Příklad: Tříčlenná domácnost se rozhodne pro retenční nádrž o velikosti 10m3. Dešťovou vodu bude využívat jak na zálivku zahrady tak i na splachování WC a praní prádla. 

Normou stanovená denní spotřeba vody je 120l/osoba/den. Pokud budeme vycházet z toho, že na splachování se využije 40-50% této hodnoty, dostaneme se na 50l/osoba/den. Průměrná spotřeba vody u praní je 30l/cyklus. 

V případě, že rodina bude prát 1x týdně, bude její spotřeba pitné vody 4 620 l/měsíc. Ročně tedy splachováním WC a praním prádla spotřebuje tato domácnost 55 440l pitné vody. Při ceně 100 Kč/m3 může tato rodina tedy ušetřit 5 500 Kč ročně.

Příslušenství k nádrži na dešťovou vodu

Filtrační box: Ještě před tím, než se dostane srážková voda do retenční nádrže, projde nejdříve filtračním boxem, který je usazen na nádrži. Filtrační box se skládá z více komorového systému, který slouží k oddělení nečistot v podobě písku, prachu, listí nebo větví. 

Automatická pumpa: K čerpání vody z nádrže na dešťovou vodu se používá automatická pumpa. Pumpa po prvním spuštění natlakuje potrubí a spouští se vždy automaticky při změně tlaku v potrubí. Zpětná klapka zajištuje konstantní tlak, tudíž nedochází k rázům v potrubí mezi jednotlivými cykly. Čerpadlo je osazeno sítem na jemné nečistoty, které je zavěšeno na plováku, čímž je nasávána voda 10 cm pod hladinou. Takto se zamezí nasátí plovoucích drobných nečistot. Výtlak pumpy je 46m. Automatická pumpa | retenční nádrž

Filtr jemných částic: Jedná se o sestavu kartušových filtrů s aktivním uhlím. Tato sestava se napojí na rozvod vody, odkud se poté voda rozvede dále do splachovadla nebo pračky. Tento sofistikovaný filtr obsahuje aktivní uhlí, které vodu zbaví zabarvení, nebo zápachu. Prostupnost filtru je 25 mikronů, což zaručuje zachycení i těch nejmenších částic.

U nádrže na dešťovou vodu, která je osazena těmito třemi stupni filtrace, je 100% jistota, že nebude docházet k zanášení splachovadla nežádoucími částicemi. 
Nádrž na dešťovou vodu | filtr jemných částic
Kontakt

 OLBEST s.r.o. 
Ostravská 56, 739 25 Sviadnov 
IČO 25377680

 GPS 49°41'50.921"N, 18°19'8.976"E

firma zapsaná v OR u KS Ostrava oddíl C vložka 16663

Otevírací doba
Po - Pá 8:00 - 15:45 hod.

OBJEDNÁVKY, INFORMACE
tel. 777 566 646
tel. 558 655 561
info@plasty-olbest.cz

fb 

PRODEJNA BAZÉNOVÉHO PŘÍSLUŠENSTVÍ (+ PYROTECHNIKA)
tel. 777 566 646

Jaroslav Peter, jednatel
tel. 725 704 722

Terezie Kličková, účetní
tel. 774 566 646
 

Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies